Karim Benzema beleeft tweede jeugd bij Real Madrid, maar werd weer niet opgeroepen voor Frankrijk: "Zijn verhaal is over"

17 november 2019 08:26

Karim Benzema is mogelijk bezig aan één van zijn sterkste seizoen ooit als voetballer. Toch leverde hem dat geen selectie op voor de Franse nationale ploeg. En die zal er waarschijnlijk ook nooit meer komen.

De Franse aanvaller is dit seizoen heel sterk bezig. Bij Real Madrid scoorde hij al negen doelpunten en elf wedstrijden en is daarmee topschutter van de Madrilenen en in La Liga. Toch was er voor de 31-jarige aanvaller geen plek in de selectie van Didier Deschamps. En die zal er ook niet meer komen.

Het is ondertussen al meer dan vier jaar geleden dat Benzema nog eens mee mocht doen met Frankrijk. "Ik vind Benzema een heel goede speler", zegt bondsvoorzitter Noël Le Graët in RMC​. "Het ging mij dan ook nooit om zijn kwaliteiten. Integendeel. Wat hij dit seizoen in Madrid laat zien, bewijst dat hij één van de beste spelers op zijn plek is. Maar de Franse ploeg, dat is passé."

De reden dat Benzema niet meer werd opgeroepen, was omdat hij ploegmaat Mathieu Valbuena afperste met een sekstape. Al ziet bondscoach Deschamps dat anders. "Voor mij is het een puur sportieve keuze", zei hij in een documentaire van TF1.

Dante Bellon

La Liga \\ Real Madrid
 
 
Reacties.