KV Kortrijk vangt bot in beroep tegen zware straf: "Op denigrerende wijze te werk gegaan"

17 november 2019 10:33

Geen succes voor KV Kortrijk bij de Geschillencommissie Hoger Beroep. Die besloot om de straf voor de Kerels te houden zoals ze werd uitgesproken inzake een online verspreid tuchtdossier.

De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft beslist om geen gehoor te geven aan de boete die KV Kortrijk boven het hoofd hing. De club had na enkele spreekkoren en het gebruik van pyrotechnisch material in de derby tegen Zulte Waregem een boete ontvangen van de KBVB. Dat pleidooi zette de club op haar Twitteraccount en daar konden ze bij de commissie niet smakelijk om lachen.

De bondsprocureur eiste een boeten van vijfduizend euro en die blijft nu ook overeind omdat het verspreiden van tuchtdossiers verboden is. KVK kon zelfs geschrapt worden omdat het het dossier aankondigde als "een stuk proza dat veel research gevergd heeft".

"Als de club haar supporters wilde aanspreken, dan had een bericht op de website volstaan en niet het online plaatsen van de tekst op een denigrerende wijze", klonk het vonnis van de Geschillencommissie. 

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.