'De Francky Dury van 1B?': "Het bewijs dat duurzaamheid en vertrouwen in een samenwerking kan werken"

18 november 2019 09:44

Westerlo is de tweede periode gestart met een 3-5-zege tegen Roeselare. Eigenlijk spelen de Kempenzonen al heel het seizoen op hoog niveau. Er wordt blijkbaar iets moois gebouwd, met dank ook aan het blijvende geloof in trainer Bob Peeters.

Peeters heeft echt iets neergezet met Westerlo, waar hij al sinds 2017 aan de slag is. "Het huwelijk tussen KVC Westerlo en Bob Peeters toont aan dat duurzaamheid en vertrouwen in een samenwerking tussen trainer en club op termijn ook echt kunnen werken", zegt 1B-kenner Karel Fraeye bij Sporza.

"Niet dat Peeters nu al de nieuwe Franky Dury genoemd kan worden, maar hij lijkt aardig op weg. Dat hij eerder de positie als trainer bij Waasland-Beveren weigerde, toont aan dat hij als trainer een evolutie doormaakte. Zijn keuze voor Westerlo lijkt er echt wel één te worden om ook op termijn samen met de club de stap vooruit te zetten."

Met het geld van de nieuwe eigenaars wordt verstandig omgesprongen. "Het geld wordt serieus geïnvesteerd, maar niet door ramen en deuren gegooid. Het wordt duurzaam (structuur/infrastructuur) of slim (een klein aantal spelbepalende spelers) gespendeerd."

Johan Walckiers

2e klasse \\ Westerlo \\ Roeselare
 
 
Reacties.