Eden Hazard blikt vooruit over hoe we het EK kunnen winnen: "Dat hadden we op het EK en het WK nog niet"


Foto: © photonews 18 november 2019 18:07

Drie goals, zes assists in negen wedstrijden, job done voor Eden Hazard. De kapitein van de Rode Duivels was nooit meer beslissend als de voorbije twee jaar. Maar nu komt zijn belangrijkste taak: ons een trofee bezorgen.

Deze generatie wil het zelf ook o zo graag. Ze willen de wereld laten zien welk talent er uit België is voortgekomen. Daarom ook dat Eden Hazard zo graag tegen sterke tegenstanders wil sparren, om klaar te zijn voor het EK van waarschijnlijk de laatste kans. 

"Maar dat is aan de coach, ik ga dat hier niet verkondigen", bleef hij op de vlakte. "Als de trainer het me vraagt, zal ik hem antwoorden en mijn mening geven. Hij heeft ons hier gebracht, we moeten vertrouwen hebben in hem."

De mentaliteit, daar moesten we nog in verbeteren

Maar Hazard wil - net als de andere ervaren Duivels - het geheel finetunen. "We kunnen eigenlijk al veel. We kunnen op balbezit spelen, maar we kunnen ook op de counter spelen. We kunnen de bal aan de tegenstander laten en de boel gesloten houden. Dat zijn al heel wat wapens, maar we moeten er nog meer hebben. Daarvoor hebben we nu zes maanden om ons voor te bereiden."

Want vergis u niet: de Duivels willen hun status en hun populariteit ten gelde maken. "Twee jaar geleden waren we ook al favoriet op het WK. Volgens mij is het grote verschil de mentaliteit, hoe het in het hoofd zit. Daar moesten we nog in verbeteren. We hebben nu jonge spelers die bij de beste clubs in de wereld spelen. Die ervaring hadden we niet op het EK en het WK."

België \\ Cyprus
 
 
 
Reacties.