Heeft T. Hazard nu definitief zijn basisplaats beet? "Daarin ligt zijn meerwaarde"


Foto: © photonews 18 november 2019 07:50

De Rode Duivels speelden zaterdag Rusland op een hoopje. Mede dankzij de grote inbreng van Thorgan Hazard, die naast zijn aanvallende kwaliteiten ook zijn defensieve discipline demonstreerde.

België geeft de bal soms aan de tegenstander om van daaruit snel te counteren. In het systeem van Roberto Martinez moeten de flankspelers dan als links-en rechtsachter fungeren. Een taak die Thorgan Hazard volgens Gert Verheyen perfect onder de knie heeft. 

"Wanneer ze in balverlies terugvallen tot een vijfmansdefensie, is Thorgan de speler met het meest aanvallende profiel. Carrasco had het met die verdedigende discipline weleens moeilijk, maar Thorgan doet dat heel goed. Daarin ligt zijn meerwaarde, naast zijn aanvallende kwaliteiten, natuurlijk", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Verheyen zag nog een speler een hoopvolle prestatie leveren. Boyata deed het goed in de defensie. "Als er achterin iets gebeurt met één van de verdedigers, blijkt toch dat je op Boyata kan rekenen. Hij redde een bal van de lijn en met name in de één-tegen-éénduels deed hij het uitstekend. Dzyuba is echt een goeie spits, maar tegenover Boyata kwam hij er maar bleekjes uit. Met Boyata spelen hoeft geen probleem te zijn."

België \\ Cyprus
 
 
 
Reacties.