Wat na de interlandbreak? Eerste echte test voor Chelsea, Tottenham op zoek naar eerherstel in Londense derby

20 november 2019 07:00

De interlandbreak haalde ons even uit het snelle ritme van het competitievoetbal, maar dit weekend staan er weer een hele reeks topwedstrijden op het programma.

Premier League

Dit weekend is het tijd voor de 13e speeldag in de Premier League. Competitieleider Liverpool deed net voor de interlandbreak een gouden zaak door de topper tegen Manchester City te winnen en heeft nu een voorsprong van 8 punten op nummer twee Leicester City.

Zaterdagavond gaat Chelsea op bezoek bij Manchester City met als inzet de derde plaats. The Blues zijn in de Premier League al ongeslagen sinds 22 september toen er met 1-2 verloren werd van Liverpool. Intussen lijkt het team steeds meer gevormd en mogen we ons opmaken voor een hele leuke topper. Verder gaat Tottenham nog op zoek naar eerherstel bij West Ham United in de een Londense derby en gaat Liverpool op bezoek bij het Crystal Palace van Christian Benteke.

Serie A

In de Serie A lijken we ons de komende maanden te mogen opmaken voor een duel tussen Juventus en Inter. Beide teams zijn in de competitie al een hele poos ongeslagen en dat zullen ze zo willen houden al zal dat geen makkelijke klus worden. Juventus gaat op bezoek bij nummer vier Atalanta Bergamo dat na de 7-1 triomf tegen Udinese in een mindere periode zit met twee gelijke spelen en een nederlaag. Inter trekt naar Torino dat op plek 12 staat, maar wel een prima thuisreputatie heeft.

Bundesliga

Spanning troef dit seizoen in de Bundesliga want landskampioen FC Bayern München laat het momenteel toch nog wat afweten. Tegen Olympiakos (2-0 zege) en Borussia Dortmund (4-0 zege) was er zeker al beterschap, maar dat moet nu ook doorgetrokken worden tegen degradatiekandidaat Fortuna Düsseldorf. Competitieleider Borussia Mönchengladbach gaat op bezoek bij 1.FC Union Berlin en het Borussia Dortmund van Thorgan Hazard en Axel Witsel neemt het op tegen SC Paderborn 07. 

La Liga

Net zoals in de Duitse competitie is het ook bijzonder spannend in de Spaanse. FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid en Sevilla staan allemaal binnen het punt van elkaar. Barcelona speelt uit bij rode lantaarn CD Leganés. Real Madrid voetbalt thuis tegen de verrassende nummer 5 Real Sociedad dat dit seizoen slechts twee uitwedstrijden verloor en Atlético Madrid tot slot trekt naar Granada CF dat enkele weken geleden nog de leidersplaats bezette, maar sinsdien wegzakte. 

Stunt Chelsea bij Manchester City en kan Juventus de leiding behouden na hun wedstrijd in Bergamo? Waag een gokje via Betfirst! 

Redactie

Premier League \\ Bundesliga \\ Ligue 1 \\ Serie A \\ La Liga \\ Liverpool FC \\ Tottenham \\ Manchester City \\ Chelsea \\ PSG \\ Lille OSC \\ Inter Milaan \\ Juventus \\ Bayern München \\ Borussia Dortmund \\ Barcelona \\ Atlético Madrid \\ Real Madrid
 
 
Reacties.