Stijn Vreven voorgesteld bij Lokeren: "Gemengde gevoelens", "Ken reeks goed", "Kan snel gaan" en over eerste match tegen ... Beerschot

20 november 2019 12:59

Stijn Vreven werd op woensdagmiddag voorgesteld op Daknam aan de pers als nieuwe coach van Sporting Lokeren. Hij blikte vooruit op wat er komen gaat én op zijn debuut tegen ... Beerschot.

"Ik zit hier met gemengde gevoelens, want ik zit hier omdat er opnieuw een collega van mij gesneuveld is. Ik weet wat dat doet met een coach, ik weet wat het is voor hem. Ik heb de match tegen Lommel gezien en je kan hem niks verwijten in die match", aldus Stijn Vreven in zijn persconferentie in Lokeren.

"We weten wat ons lot is en moeten daar mee omgaan. Ik wil het goede van De Boeck bij deze ploeg zeker meenemen en gebruiken, verder ga ik mijn eigen accenten proberen leggen. Aan de andere kant ben ik trots dat ik bij een club als Sporting Lokeren mag werken: een grote naam in het voetbal, met een grote historie maar momenteel op een niet benijdenswaardige positie in 1B. Ik ken de reeks, ik ken de ploegen, misschien zelfs té goed omdat we vier keer tegen elkaar spelen ..."

Debuut tegen ... Beerschot

"Het kan heel snel gaan in deze reeks. Ik ben een iets ervaren coach geworden ondertussen. Er is professionaliteit nodig, maar ook het voetbaltechnische. Er is veel werk, maar we hebben niet veel tijd: we hebben nog dertien matchen om ons op de kaart te zetten."

Opmerkelijk: de eerste match van Sporting Lokeren onder Stijn Vreven is er meteen eentje tegen ... Beerschot, de ploeg waar hij enkele weken zelf plaats moest maken: "Het heeft zo moeten zijn. Verder heeft dat geen impact op mij, mijn focus ligt nu op de eigen ploeg en mijn eigen visie en tactiek. Ik ken Beerschot, maar ik ken alle tegenstanders. De week erna spelen we tegen Leuven, we krijgen ze allemaal voor de kiezen. Er is geen rancune. Het is niet Vreven tegen Beerschot, het is Lokeren tegen Beerschot."

Aernout Van Lindt

2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ Beerschot
 
 
Reacties.