Duivels zitten er toch mee in hun maag: "Heel jammer dat we geen thuismatchen gaan hebben"

20 november 2019 06:00

De supporters haalden het gisteren al aan tijdens de wedstrijd: "Nummer 1 op de wereld en geen eigen stadion..." De gevolgen van dat er geen Eurostadion kwam in Brussel begint nu pas echt te dagen.

Toby Alderweireld gaf na de laatste kwalificatiematch aan dat het leeft in de groep. "Het is zoals de bondscoach zegt: heel jammer dat we geen thuismatchen gaan hebben. We weten al tegen wie we gaan spelen. Rusland en Denemarken krijgen het thuisvoordeel. Maar goed, we moeten tegen eender welk team er staan. We moeten gewoon onze groep door geraken."

Finland of Wales wordt de derde tegenstander. Wales knikkerde de Rode Duivels in 2016 nog uit het EK. Tijd voor revanche? "Nee, daar moeten we niet mee bezig zijn. Eender wie ze ons voor de voeten werpen, moeten we aankunnen", meent Alderweireld. 

België trekt in ieder geval als één van de topfavorieten richting het EK. "We staan verder als twee jaar geleden, vind ik. We zijn er in geslaagd om de ondergrens elke keer hoger te leggen. We spelen mooi voetbal en zijn efficiënt."

Johan Walckiers

België \\ Cyprus
 
 
Reacties.