Vanhaezebrouck looft speler uit JPL: "Zoals Kevin De Bruyne heeft hij alles" en "Kan zeker 20 miljoen euro opleveren"


Foto: © photonews 20 november 2019 15:20

Hein Vanhaezebrouck zag bij AA Gent een jonkie enkele jaren geleden zijn neus aan het venster steken, maar dat hij het zo snel zo ver zou brengen? "Hij kan zeker 20 miljoen euro opleveren."

Hein Vanhaezebrouck leerde Jonathan David kennen in de zomer van 2017, toen beloftencoach Bart Van Renterghem hem op de jonge Canadees attent maakte: "Mooi is dat ook voor de scouting. Je slaat de bal soms mis, maar David was een echte voltreffer", aldus Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

De een zijn dood ...

"Dit is wel een verhaal van de ene zijn dood is de ander zijn brood, want David is pas in de ploeg gekomen na de blessure van Chakvetadze eind 2018. Anders had David misschien nog langer moeten wachten op zijn kans. Wat als Chakvetadze terugkomt?"

Sindsdien ging het wel snel: "Talent zou sowieso komen bovendrijven, maar nu is hij een onmisbaar stuk in het radarwerk, moeilijk vervangbaar ook. Hij is een van de beste spelers in de competitie, met een ongelooflijke motor, uithouding én snelheid."

De Bruyne

Boven alles staat er ook een goede kop op volgens de ex-coach van de Buffalo's: "Hij is geen pseudovedette, maar een echte ster in werking en houdt de voetjes op de grond. Kevin De Bruyne die had alles, maar verder? In België scoren ze zelden 5 op 5 inzake uithouding, snelheid, techniek, inzicht en mentaliteit."

"David is een speler die normaal gezien 20 miljoen euro oplevert. Als Gent nog een paar rondes kan overleven in Europa, dan zal zijn waarde enkel stijgen", voorspelt Vanhaezebrouck nog. 

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.