Mbokani bezorgt Antwerp na de scalp van Club ook die van Gent


Foto: © photonews 21 november 2019 22:25

De lucht klaart weer op boven de Bosuil en daar heeft Dieumerci Mbokani wel één en ander mee te maken. De sterke spits toonde nog eens zijn goudwaarde in een inhaalmatch van speeldag vijf. Zijn twee doelpunten maakten het verschil tegen Gent, dat dus niet kan naderen op leider Club.

In zijn honderdste match op de bank als Antwerp-trainer duidde Bölöni Refaelov aan als vervanger van de geschorste Lamkel Zé. Jess Thorup voerde drie wijzigingen door in vergelijking met de overwinning in Genk voor de interlandbreak. Asare, Lustig en Odjidja keerden terug in de basiself.

Al gevaar in openingsminuut

Antwerp was aanvankelijk sterker in de recuperatie en op de tweede ballen. Nog voor de openingsminuut verstreken was, had de gretige thuisploeg al een prima kans. Mbokani kon aan de tweede paal met een gestrekt been nog bij de voorzet van Buta. Vervolgens zoefde de bal over het bezoekende doel.

Voorts wisten de Buffalo's in de eerste twintig minuten wel steeds tijdig in te grijpen, om dan bij een tegenstoot zelf toe te slaan. David stuurde Yaremchuk het straatje in, de Oekraïner rondde mooi af met een stifter. De reactie van Antwerp liet niet op zich wachten. Mbokani was sterk aan het bikkelen om de bal en stond enkele tellen later op de juiste plaats om de afgeweken voorzet heerlijk binnen te knallen.

Nog even doorduwen, dachten ze bij RAFC. Kaminski moest een afgeweken schot van De Laet in hoekschop duwen. Toen Owusu zijn arm omhoog deed, hield hij zo ongelukkig een schot tegen. Strafschop, zo oordeelde Laforge. Refaelov schoot de elfmeter in de rechterhoek: 2-1. Bij de Buffalo's claimden ze een overtreding in hun voordeel voorafgaand aan het handspel, maar dat had Laforge anders gezien.

Wie verwacht had dat de Gentenaars met het mes tussen de tanden uit de kleedkamers zouden komen, waren eraan voor de moeite. De bezoekers traden eerder laks op en slaagden er zelden in uit het duel te gaan voetballen. Een opwippertje van Rodrigues werd de perfecte voorzet voor de vrijstaande Mbokani, die simpel de 3-1 kon binnenkoppen.

Geel voor Haroun na VAR-moment

Kort voor het uur was het De Sart die aan het kanon stond. Kaminski ging snel tegen de grond en kon zo redding brengen. Even later riep de VAR Laforge naar het scherm om te oordelen over een overtreding van Haroun. Laatstgenoemde kreeg een geel karton. Zijn collega- middenvelder De Sart vuurde nog eens een schot af en miste net het doelkader.

Nog laat kunstje van David

De zege van Antwerp leek echter niet meer in het gevaar te komen, tot David in de extra tijd zijn talent nog eens toonde. De assistgever van de 0-1 zat op de grond, maar draaide ineens tussen vier thuisspelers nog eens weg om vervolgers de aansluitingstreffer binnen te schieten. Het was niet voldoende om RAFC nog punten af te snoepen.

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.