Hoe zit dat nu met de EK-loting? Dit ligt er al allemaal vast voor de Rode Duivels, nog heel weinig verrassingen


Foto: © photonews 21 november 2019 08:35

De Rode Duivels nemen het op het EK al zeker op tegen Rusland en Denemarken. Maar ook wat betreft pot 4 liggen voor onze Belgen al niet veel opties meer op tafel. Wat is er nu al allemaal duidelijk en hoe moet het verder na de groepsfase?

Wat is er nu al duidelijk? Dat de thuislanden die zich wisten te plaatsen al zeker zijn toegewezen aan hun groep. Vier toplanden wisten zich als host te plaatsen en nemen zo de plaats uit pot 1 in. En doordat Oekraïne niet kan ingeloot worden bij Rusland, ligt voor België ook meteen groep B vast.

De landen die nu al zeker zijn van hun stekje en die mogen thuisspelen, spelen minstens twee wedstrijden in hun eigen stadion. Zijn zij als enige land geplaatst (bijvoorbeeld Italië), zijn ze zelfs nu al zeker van drie thuiswedstrijden. Rusland en Denemarken bijvoorbeeld moeten nog een loting krijgen om te bepalen wie drie keer mag thuisspelen. 

Groep A: Italië (gastland), A, B, C
Groep B: België, Rusland (gastland), Denemarken (gastland), D
Groep C: Oekraïne, Nederland, E, F
Groep D: Engeland, G, H, I
Groep E: Spanje, J, K, L
Groep F: Duitsland, M, N, O

Negen landen kennen hun plaats dus al. Bovendien worden vanuit pot 4 ook al zeker enkele landen ingedeeld in de groep waarin zij een gastland zullen hebben. Zo komt de winnaar van het toernooi tussen Ierland, Noord-Ierland, Bosnië-Herzegovina en Slowakije zeker in groep E terecht om Ierland de kans te geven ook in eigen huis te spelen.

Finland of Wales

Schotland, Hongarije en Roemenië kunnen ook nog wedstrijden in eigen huis op het EK afdwingen. Daardoor zullen ook zij daarna zeker aan de groep worden toegewezen waarin ze horen, al kan de EK-loting nog wijzigen in functie van welke host uit een bepaalde play-off doorgaat naar het EK 2020.

Bovendien kan Kosovo - opnieuw dankzij Rusland - ook niet terechtkomen in de groep van de Belgen, waardoor we nu al zeker zijn dat Finland of Wales in groep B zal terechtkomen. Dat is dus ook meteen de enige inzet van de loting op 30 november.

België
 
 
 
Reacties.