Mikael Lustig: "Als je tegen Eden Hazard staat voel je meteen: 'Dit is iets speciaals'"


Foto: © photonews 21 november 2019 12:19

AA Gent haalde Mikael Lustig deze zomer weg bij Celtic Glasgow. De centrale verdediger groeide in de Ghelamco Arena al snel uit tot een echte leider.

De 32-jarige Zweed speelde in zijn carrière tegen heel wat toppers. Messi, Ronaldo en Neymar, maar ook tegen ‘onze’ Eden Hazard. In Het Laatste Nieuws sprak hij over die toppers.

“Als je tegen Hazard staat, voel je meteen: ‘Dit is iets speciaals’. Hij heeft zoveel kwaliteiten die vergelijkbaar zijn met die van Messi. Cristiano is anders, hij is eerder een doelpuntenmachine. Het zal niet lang meer duren voor Hazards kwaliteiten ook bij Real helemaal naar boven komen. Hij is absolute top.”

“De beste met wie ik ooit samenspeelde was toch Zlatan Ibrahimovic. (bij Zweden, red) Met voorsprong: hij is zo groot en zo sterk, maar is zo lenig dat hij toch dingen kan doen die normaal alleen kleine spelers kunnen.”

“Maar Virgil Van Dijk (bij Celtic, red) komt daar meteen achter. Die heeft alles als verdediger: groot, sterk in de lucht en ook heel snel. Hij straalt iets uit: ‘Geen aanvaller komt mij voorbij’. Het voorbije jaar bij Liverpool slaagde ook niemand daarin. En hij is ook nog eens goed aan de bal.”

“Maar weet je: ook met Dedryck Boyata speelde ik graag samen, je weet altijd wat je aan hem hebt. Ik voelde me comfortabel naast hem.”

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.