Door contractperikelen en interesse van Barcelona en Man City moet Anderlecht snel handelen in 'dossier Lokonga'

22 november 2019 06:22

Ondanks lopende contractbesprekingen zal Anderlecht pas opgelucht zijn als de kribbel van Sambi Lokonga effectief onder een nieuwe deal staat. Nu ligt de gegeerde middenvelder -enkele Europese topclubs tonen interesse- slechts tot 2020 vast.

Onlangs werd de optie in Sambi Lokonga's contract bij Anderlecht door de club gelicht. Hij zou nu tot 2021 onder contract liggen bij Anderlecht, maar zijn advocaten onderzoeken of die optie wel rechtsgeldig gelicht is. Mogelijk verloopt zijn contract dus al in 2020.

Daar is paars-wit zich van bewust en daarom wordt er met de 20-jarige middenvelder over een overeenkomst op langere termijn gepraat. Zijn aflopende contract is overigens niet de enige reden waarom het snel mag gaan voor Anderlecht. Ook grote clubs zoals Barcelona, Manchester City en Monaco zijn geïnteresseerd volgens Het Laatste Nieuws.

Volgens diezelfde krant zouden de contractbespreking gunstig verlopen. Anderlecht kan zich op optrekken aan het feit dat Lokonga in een interview aangaf dat hij zich nog wel twee jaar bij de club ziet voetballen.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.