Sander Berge, constante bij Genk, maar: "hij is geen kampioenenmaker"


Foto: © photonews 22 november 2019 15:09

Afgelopen zomer vertrokken er bij Racing Genk een aantal belangrijke mensen. Trossard, Malinovskyi en Pozuelo verlieten de kampioen. Onder andere Sander Berge bleef. Dit seizoen een grote constante voor Genk, maar daar wil voetbalanalist Eddy Snelders toch iets aan toevoegen.

“Ik wil eerst nuanceren door te zeggen dat ik hem een goede voetballer vind. Alleen vind ik hem niet de nieuwe kampioenenmaker van dit Genk. Vorig seizoen had je Pozuelo, Trossard en Malinovskyi. Daar kon je een elftal rond bouwen”, legt Snelders uit.

“Wat mij vooral opvalt aan Berge zijn zijn statistieken. Van die andere drie kon je nog doelpunten en assists verwachten, bij hem niet. Zijn passing gaat veel meer in de breedte dan vooruit. Voor het type van een controlerende middenvelder is hij goed en wat hij presteert op die leeftijd mag zeker gezien worden. Al denk ik dat het enkel bij woorden van Jürgen Klopp zal blijven.”

Na de wedstrijd op Liverpool kreeg Berge in de catacomben enkele complimenten van de coach van Liverpool. “De prijs van 25 miljoen euro die nu op hem plakt, is te hoog”, vindt Snelders. “Dan moet je inderdaad een spelbepaler zijn en de wedstrijden naar je toe kunnen trekken. Dat kan of doet hij (nog) niet. Als hij die capaciteiten nog kan ontwikkelen, dan is hem een grote toekomst weggelegd.”

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.