Vercauteren tegen zijn ex-speler Vanderhaeghe: "Ik weet nog wat hij tegen me zei toen ik hem op de bank zette"


Foto: © photonews 22 november 2019 14:12

't Is een beetje een speciaal duel voor de trainers ook dit weekend. Frank Vercauteren had Yves Vanderhaeghe in de nadagen van zijn carrière nog onder zijn hoede als trainer van Anderlecht. "Ik hoop echt dat ik hem iets bijbracht, zoals ik ook van hem geleerd heb."

Vercauteren weet dat Vanderhaeghe gemotiveerd gaat zijn tegen zijn ex-club en zijn ex-trainer. "Hij heeft misschien wel meer ambities tegen Anderlecht", grijnsde Vercauteren. "Al mag ik dat niet zeggen, want Yves is altijd ambitieus. Hij wil altijd winnen. Maar het zal misschien wel wat anders zijn."

"Of het leerling tegen leermeester is? Nee, zo zie ik dat niet. Ik hoop wel dat ik iets betekend voor hem heb als trainer. Net zoals ik van hem dingen heb opgepikt toen hij nog speler was die ik niet wist."

Sterke karakters

De twee sterke karakters botsten wel eens. Vanderhaeghe stapte eens van het oefenveld na een discussie met Vercauteren toen die nog hulptrainer was van Aimé Anthuenis. Het ging toen over de verdeling van het werk op het middenveld en Vanderhaeghe was het daar niet mee eens.

Toen Vercauteren hoofdcoach werd, was Vanderhaeghe er al 35 en belandde hij op een gegeven moment op de bank. "(lacht) Ik weet nog heel goed wat hij toen tegen me zei. Ok, ik was het daar niet mee eens, maar ik apprecieerde wel dat hij zijn mening zei. Het was echt wat hij dacht en ik vond dat heel normaal. Wat hij zei? Vraag het hem eens. (lacht)"

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.