Henkinet onderscheidt zich met cruciale redding en twijfelde geen moment: "Onze kwaliteit al voldoende laten zien"


Foto: © photonews 22 november 2019 22:42

Laurent Henkinet heeft zich in de harten van de Leuvense supporters gespeeld. De doelman won het pleit in een één-tegen-één met Vetokele en dat was bepalend voor het resultaat. OHL boekte zo in Westerlo een fraaie eerste overwinning in de tweede periode.

Want de ambitie om een promotiefinale nog te kunnen ontwijken, is nog altijd aanwezig. "Dit zijn drie mooie punten. Het is altijd moeilijk om hier te komen spelen. We willen alles nog geven in de tweede periode. Ik hoop dat we nu weer gelanceerd zijn."

Goed in blok

Toen Vetokele oog in oog met Henkinet verscheen, leek een puntendeling wel in de maak. "Het was een belangrijk moment in de match. We stonden goed in blok. We hebben niet al te veel weggegeven. Op dat moment moest ik er wel staan. Ik ben blij."

De ruime thuisnederlaag tegen Beerschot had dus niet voor aarzeling in de Leuvense rangen gezorgd. "We weten dat we kwaliteit in de groep hebben. Eén verloren wedstrijd is niet het einde van de wereld. We hebben onze kwaliteit al voldoende laten zien in de eerste periode."

Leuk voor Schuermans

Dat Brüls in Westerlo dan snel de score opende, was toch ook niet ideaal. OHL trok er zich niets van aan en domineerde de eerste helft. Het legde daar de basis voor de zege. "Mentaal was de vroege achterstand moeilijk, maar we hadden een goede reactie in huis. Qua collectief zat het echt goed. Het is ook leuk voor Kenneth Schuermans, die van hier komt."

1e klasse B \\ Westerlo \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.