Hoedt doet bij Antwerp wat hij ook in Italië deed: "De Vrij mijn leermeester" en "Soms denk je: waar zijn wij mee bezig?"

22 november 2019 09:44

Twee tegendoelpunten slikken, dat is voor een verdediger nooit echt lekker. Zeker de 3-2 van Jonathan David stoorde Wesley Hoedt wel enigszins. Desondanks geraakt de Nederlander steeds meer gewend aan wat Antwerp van hem verwacht. De verdediger straalde veel rust uit.

Hoedt is dan ook tevreden dat Antwerp opnieuw op het juiste spoor zit. "We hebben ons goed herpakt na een mindere periode. Des te jammer van de nederlagen die we geleden hebben. Het vuur, dat ze hier de vorige twee jaar zo graag zagen. Als dat vuur aanwezig is, kunnen we zeker goed meedoen."

Neus voor goals bij Mbokani

Het zit uiteraard in zijn natuur om naar het defensieve te kijken. "We hebben niet veel weggegeven. Soms denk je na het zien van onze tegendoelpunten wel: waar zijn wij mee bezig?" Offensief heeft Antwerp ook wel een grote troef. "Mbokani heeft getoond dat hij een neus heeft voor goals. Hij is ook goed in het bijhouden van de bal. Er zijn weinig mannen die dat op zo'n niveau kunnen nabootsen."

Aan zijn eigen positie heeft de huurling van Southampton de voorbije weken ook gewerkt. "Als we heel dominant zijn, heb ik meer een rol als libero. Ik heb veel gecoacht en de posities bewaakt. Je kunt wel duels aangaan, maar je kunt je nergens in vastbijten of je echt uitleven. Het is een andere manier van voetballen."

Haroun belangrijk op tactisch vlak

Het is wel iets waar Hoedt ervaring mee heeft. Dan gaat het over de periode 2015-2017. "In Italië heb ik dat ook heel vaak gedaan. Stefan de Vrij was hier mijn leermeester in." Ook globaal bekeken heeft Antwerp tactisch zijn zaakjes wel op orde momenteel. "Onze aanvoerder Haroun is daarin een belangrijke pion. Als hij zijn man laat lopen, kan hij gaan doordrukken. Dan loopt die tegen mij aan en hebben wij hogere druk."

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ KAA Gent
 
 
Reacties.