Koning Voetbal is er weer met (hopelijk) een spannende terugronde

22 november 2019 11:00

Na een break van twee weken staat er opnieuw competitievoetbal op het programma. Eindelijk, zeg! Club Brugge opent vanavond de terugronde als officieuze herfstkampioen in de West-Vlaamse derby tegen KV Oostende. Club verloor pas op de slotspeeldag van de heenronde voor het eerst dit seizoen. Antwerp

Club toonde zich tijdens de eerste hoofdronde ongenaakbaar, onverslaanbaar, onbreekbaar, en er zullen waarschijnlijk nog wat on-woorden bijkomen. Oersterk dus, en dan heeft het nog een inhaalwedstrijd tegen Charleroi te goed. Met enkel nog AA Gent en KV Mechelen als tegenstanders uit de top-6, lijkt Club Brugge nu al zeker van de eerste plek op tweede kerstdag. Een machine die voorlopig niet dreigt stil te vallen.

Sterke Buffalo's

Eerste achtervolger AA Gent doet het wonder boven wonder uitstekend. Het uit-syndroom lijkt na overwinningen in Wolfsburg en Genk volledig van de baan. Fort Ghelamco staat als een huis en zal waarschijnlijk met Jan Breydel zijn enige tegenstander nog hebben die er zal proberen binnen te dringen. De mannen van Jess Thorup staan slechts op vijf punten van Club, mede dankzij een uitstekende Depoitre die opnieuw zijn vorm vond en heerser Vadis Odjidja, De man van de terugronde.

Al kijken we vooral met grote ogen naar de knappe prestaties van KV Mechelen en Antwerp, en die nog zullen volgen. Het is te hopen voor Malinwa dat de club geen terugval kent. Antwerp daarentegen moet op zoek naar zijn beste vorm. Die leek er te komen tegen Club Brugge met de hulp van de fans. Maar Bölöni is niet van hout en krijgt zijn mannen op de rails. Standard wisselt dan weer goede met slechte wedstrijden af. Desondanks staat Michel Preud’homme met zijn Rouches knap derde op een punt van Gent. De eerste drie plekken lijken al vast te liggen.

De Prins

Wie ook niet van hout is, is Francky Vercauteren. Trust the process hebben we vaak moeten aanhoren uit het Anderlechtkamp, maar er lijkt met de nieuwe coach eindelijk schot in de zaak te komen. Een schot dat de weg naar boven heeft gevonden. De Prins van het Astridpark kent dan wel veel blessureleed in zijn team, en is het voetbal niet het mooiste dat we al in jaren gezien hebben, toch lijkt Vercauteren een medicijn gevonden te hebben waardoor Paars-Wit opnieuw naar boven mag en kan kijken.

Al is het vooral uitkijken naar wat Hannes Wolf met landskampioen Racing Genk gaat aanvangen; hoever hij de Limburgers uit het slop kan trekken. Een jonge Duitse coach die zich wil bewijzen op het hoogste niveau is altijd wat afwachten. Al heeft onder andere Julian Nagelsmann al bewezen met Leipzig dat je zelfs nog geen dertig jaar hoeft te zijn om een succescoach te zijn. Misschien laat Wolf Hagi nu eindelijk minuten maken en kan het licht opnieuw aan in de Luminus Arena. 

Degradatiestrijd

Maar vooral onderin zal het erom spannen. Bernd Storck won na vijf wedstrijden zijn eerste met rode lantaarn Cercle Brugge. De punten zijn er nog niet naar, maar het voetbal dat de Vereniging op de mat legt, is wel opnieuw van ietwat niveau. De wake-up call die de Duitser bij zijn aanstelling gaf, lijkt eindelijk zijn vruchten af te werpen. De Bruggelingen staan op drie punten van Waasland-Beveren. 

KV Oostende en KV Kortrijk zullen zich op zijn minst moeten herpakken willen ze niet meer in de gevarenzone terecht komen. Als Waasland-Beveren en Cercle Brugge het geleverde voetbal kunnen aanhouden, zullen zij nog te duchten tegenstanders worden van de andere twee West-Vlaamse clubs.

Dante Bellon

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Cercle Brugge \\ KV Oostende
 
 
Reacties.