Tom Van Hyfte blikt terug op zijn Nederlandse periode en heeft niets dan lof voor één speler: "Tegen hem wist je dat het vaak te kort komen was"

22 november 2019 14:31

Tom Van Hyfte keerde in 2017 terug naar België. Na acht jaar Nederland tekende hij bij -toen nog- Beerschot-Wilrijk. Bij Roda JC speelde de middenvelder in de Eredivisie en kwam hij onder andere tegen Ajax en Feyenoord uit.

Tom Van Hyfte promoveerde in 2015 met Roda JC naar de Nederlandse Eredivisie. Dat betekende dat de Belg voor het eerst op het hoogste voetbalniveau stond en dus ook tegen de toptegenstanders uitkwam.

"Tuurlijk kijk je naar die wedstrijden uit", vertelt Tom Van Hyfte. "Dat zijn de wedstrijden waar je als voetballer voor leeft om in die stadions te mogen spelen. Iedereen spreekt over Feyenoord en De Kuip. Echt... dat is ongelooflijk als je daar binnenkomt. Ik heb het op twee manieren meegemaakt; als het goed ging met hen en wanneer het slecht ging als de supporters ook heel kritisch zijn. Dan is het leuk dat we daar met Roda een punt konden meenemen."

Van Hyfte kijkt vooral ook terug op één groot talent waar hij een moelilijke tijd aan beleefde als tegenstander. "Ik weet nog dat Hakim Ziyech bij FC Twente speelde. Toen al zag je dat hij goed was en dat hij een groot talent voor de toekomst zou zijn. Dat bewijst hij nu bij Ajax. Hij samen met Felipe Gutierrez... dan wist je dat je vaak achter de feiten moest aanhollen die wedstrijd en af en toe eens te kort ging komen. Ik heb nog tegen Jong Ajax gespeeld en dan merk je ook wel dat er enorm veel potentieel zit. Ook al zijn dat jongens die zich nog moeten bewijzen."

1e klasse B \\ Nederlandse Eredivisie \\ Ajax \\ Roda JC Kerkrade \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.