Toptalent Aster Vranckx komt de laatste tijd minder aan spelen toe: "Hij is mentaal sterk en blijft met de voeten op de grond"

22 november 2019 20:57

In de zomermaanden haalde Wouter Vrancken het intussen 17-jarige toptalent Aster Vranckx bij de A-kern van KV Mechelen. De youngster kwam de laatste maanden minder aan spelen toe, maar moet zich volgens zijn coach geen zorgen maken.

In de competitiewedstrijden tegen RSC Anderlecht, AA Gent en KV Kortrijk kreeg de piepjonge Aster Vranckx speelkansen van Wouter Vrancken. De middenvelder speelt nu wat minder, maar hoeft zich volgens Vrancken geen zorgen te maken: "Of ik hem moeilijker nog mee krijg in het verhaal? Neen, absoluut niet", reageerde Vrancken bij Het Laatste Nieuws. "Hij is mentaal sterk en houdt de beide voeten op de grond. Ik sprak hem al meerdere keren onder vier ogen en het is een verstandige kerel."

Vranckx komt nu uit voor de U19 van de nationale ploeg en staat in de belangstelling van enkele grote Europese ploegen: "Als je als jonge speler een paar keer met de eerste ploeg mag meedoen dan kan je na die wedstrijden niet naar de kleedkamer wandelen zonder dat er tien managers rond je nek hangen. Die mannen zien de dollartekens al voor zich. Ik las dat AC Milan een optie was, maar Aster blijft er rustig onder. Hij speelde vorig seizoen bij de U18, hé."

 

Arjen T'Sjoen

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.