Ontdekking Marco Kana komt terug op eerste basisplaatsen bij de grote jongens: "Met hem vergeleken worden, het doet me iets"

23 november 2019 09:38

Het lijkt wel een jongensdroom waarin Marco Kana leeft. 17 jaar zijn en in de basisploeg staan op het hoogste voetbalniveau. De verdediger van Anderlecht heeft zijn vuurdoop goed overleefd, mogen we stellen.

Marco Kana debuteerde op het veld van Moeskroen. Sinds enkele weken staat de verdediger ook vast in de basis onder Vercauteren. Voor de tiener is het -zoals gezegd- als een droom. "Wat ik nu meemaak... dit is inderdaad als een droom", vertelt Kana in Het Nieuwsblad.

"Ik hoopte om af en toe eens met de grote jongens te mogen meetrainen en kijk nu. Alle minuten die ik nu krijg, grijp ik voor de volle honderd procent. Ik was verbaasd over hoeveel Kompany al over mij wist. Hij wist perfect mijn werkpunten en mijn capaciteiten", gaat Kana verder.

"Zo was ik volgens hem nog niet genoeg de leider bij de jeugd. Ik zou een leider moeten zijn, maar Vincent vindt dat ik er dan nog meer moet staan. Ik voel me trouwens enorm gevleid dat ik met hem word vergeleken. Mijn lengte? Doet me niets. Ik heb andere kwaliteiten. Umtiti en Marquinhos zijn even groot of kleiner dan ik."

Dante Bellon

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.