Brüls treedt zijn trainer volledig bij: "Tegen tien verdedigers geen tien kansen"

23 november 2019 14:26

Christian Brüls is bij Westerlo toch altijd één van de spelers om in de gaten te houden. In de thuismatch tegen OHL lukte hij de openingstreffer en nadien dreigde hij bij momenten nog via stilstaande fases. Zijn doelpunt deed Westerlo echter meer kwaad dan goed en na rust was het net niet.

Dat was zo ongeveer de analyse van Bob Peeters en Christian Brüls ging daar helemaal mee akkoord. "Tot aan de 1-0 speelden we zoals we op training geoefend hadden. Nadien gingen we steeds terugzakken en tankte de tegenstander vertrouwen. Ze hadden zelfs nog meer kunnen scoren, daar moeten we eerlijk in zijn."

Offensief niet slecht in tweede helft

Toch rechtte Westerlo nog zijn rug na de pauze. "In de tweede helft hadden we niets meer te verliezen. Toen lieten we de bal wel goed rondgaan. Als je tegen tien verdedigers moet spelen, weet je dat je geen tien kansen gaat krijgen. Offensief waren we niet slecht in de tweede helft, maar je mag die fouten uit de eerste helft niet maken. We hebben Leuven te veel laten voetballen." 

De nederlaag komt wel op een slecht moment, want Westerlo krijgt nu een zwaar programma voorgeschoteld. Zo is de eerstvolgende opdracht de verplaatsing naar Virton. "Ze hebben een goede ploeg, we zullen spelen op een klein veld. Het zal dus moeilijk zijn."

Redactie

1e klasse B \\ Westerlo \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.