Ze doen het opnieuw: Standard kruipt in slotseconde door het kleinste sleutelgat in de Oostkantons

23 november 2019 19:56

Standard heeft na twee opeenvolgende nederlagen gereageerd met een overwinning. De Rouches lieten in de eerste helft na om de Panda's monddood te maken. Een dodelijk efficiënt Eupen leek de Luikenaars twee punten afhandig te maken, maar Standard sloeg, net als in Europa, in de slotseconden toe.

Standard zag na twee opeenvolgende nederlagen leider Club Brugge wegsnellen. Er was dus maar één optie voor de troepen van Preud'homme: de drie punten buit maken. Het moest daarvoor wel de scalp pakken van Eupen, dat met 10 op 12 aan een geweldige reeks bezig is.

Preud'homme wisselt aanvallers 

Eupen speelde dan ook in zijn vertrouwde opstelling met de bekende namen. Standard daarentegen voerde drie wissels door na de nederlaag tegen Gent: Carcela, Amallah en Emond vervangen Lestienne, Boljevic en Oularé.  

Het Kehrwegstadion was voor de komst van de grote broer voor het eerst in zijn geschiedenis volledig uitverkocht. Het leek de Panda's in de beginfase te inspireren tot grote daden. Een gretig Eupen liet Standard aanvankelijk achter een ongrijpbare bal lopen. 

De Rouches herstelden echter al vlug het evenwicht en werden na een kwartier beloond. Tegeleide pass van een bedrijvige Carcela, Amallah verlengde en trof de dwarsligger. Niet getreurd, want Mpoku trof, via de hiel van Beck, op de daaropvolgende aanval wel raak. 

Vanaf dan was de Luikse suprematie ingezet, maar zowel Carcela, Emond (opnieuw via het doelkader) en Vanheusden (teruggefloten door de arbitrage) lieten na de Rouches nog meer te belonen voor hun zwierige eerste helft. 

Tweede adem

Na de demonstratie in de eerste helft leek Eupen in de tweede helft gedegradeerd tot een borrelhapje, maar het gebrek aan efficiëntie voor de rust brak de Luikenaars al snel zuur op. Schouterden knalde fantastisch binnen bij de eerste beste bal tussen de palen van Eupen, een lesje in efficiëntie.   

De bezoekers waren van slag en Preud'homme greep in: enter Oulare en Lestienne, de redders tegen Frankfurt. Het snedige spel van de bezoekers van voor de koffie bleef klaarblijkelijk in de kleedkamers, maar ook Eupen toonde een ander gelaat.

Daar was dat enthousiasme van in de beginfase weer en nu wel doelgevaar via Schouterden en Bautista. Standard leek geen vuist meer te kunnen maken, maar een furieuze slotfase sloeg dan toch gensters. Eerst trof Oulare alweer het doelhout, maar Bastien bezorgde in de slotseconde de Rouches alsnog de zege. 

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Eupen
 
 
Reacties.