Amuzu en Doku liggen met elkaar in balans, maar Vercauteren heeft slechts plaats voor één speler

25 november 2019 18:15

Tegen KV Kortrijk stond Francis Amuzu op het wedstrijdblad als achtste wisselspeler, maar hij haalde de uiteindelijke 18-koppige wedstrijdselectie niet. Het ziet er naar uit dat Frank Vercauteren maar één plaatsje in zijn kern heeft voor een snelheidsduivel op de flank.

Francis Amuzu kwam de laatste weken niet meer aan spelen toe bij Anderlecht. Zijn laatste speelminuten dateren van de invalbeurt van een kwartier tegen Eupen (0-0) op 25 oktober en voor zijn laatste basisplaats moeten we al teruggaan naar 22 september, toen RSCA met 2-1 verloor op het veld van Club Brugge.

In die match gaf de 20-jarige flankspeler zijn enige assist van het seizoen. Scoren deed hij nog niet en dat is toch een klein verwijt aan het adres van de Jonge Duivel: de mager ogende statistieken (1 assist op 563 speelminuten). Die zijn overigens gelijkaardig aan die van Jérémy Doku (0 goals en 0 assists op 341 speelminuten), de speler waarmee hij in de weegschaal ligt.

Want dat hebben Vercauteren en de technische staf ook in de mot. Verschaeren en Chadli zijn de vaste flankspelers en hun doublures, Doku en Amuzu, halen nog een laag rendement. De trainer van Anderlecht zal voortaan nog maar voor een van hen een plaats in de wedstrijdselectie hebben, terwijl de andere vrede moet nemen met een plaats op de tribune.

Opvallend, beide youngsters zaten tijdens de interlandbreak in de selectie voor de Jonge Duivels en kwamen in actie tijdens de stuntzege tegen Duitsland (2-3). De 17-jarige Doku kwam zijn ploegmaat van Anderlecht in de 87e minuut vervangen...

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.