Vercauteren over transfers en aanvallende problemen: "Is Juventus niet afhankelijk van Ronaldo? En Barça van Messi?"

29 november 2019 15:48

Anderlecht heeft 19 goals gemaakt in 16 wedstrijden. Sinds WO II een dieptepunt voor de Brusselse club. Frank Vercauteren zoekt oplossingen, zonder achteraan de boel helemaal open te gooien.

Anderlecht is ook bijzonder afhankelijk van de vorm van de dag van Nacer Chadli, die in meer dan 50 procent van de goals een voet heeft. "Is Juventus afhankelijk van Ronaldo? Is Barcelona afhankelijk van Messi? Elke ploeg heeft zo een speler nodig. En ja, sommige ploegen hebben meer dan één zo'n speler. Maar iedereen wacht op een speler die het verschil kan maken. Maar het is inderdaad beter om de productie te spreiden."

Dat is nu net het probleem. Roofe doet nog zijn best, maar de rest is schrikwekkend weinig efficiënt. "Hoeveel goals moeten een verdediger en verdedigende middenvelder maken per jaar", repliceerde Vercauteren met een tegenvraag. "Ik denk dat een verdediger ook 4 à 6 goals per jaar moet kunnen maken. En een verdedigende middenvelder, flankspeler... Opgeteld kom je dan tot heel andere cijfers."

Vercauteren is het er dus eens mee dat zijn ploeg niet genoeg beslissende spelers heeft. Kan dat opgelost worden in de winter? "Een ploeg als Anderlecht moet heel het seizoen bezig zijn met versterkingen, niet alleen nu. Dat doen we ook. Op welke posities we die nodig hebben? Dat ga ik niet aan jullie neus hangen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
Reacties.