OHL-uitblinker Mercier heeft het tij kunnen teren: "Dat heb ik allemaal achter mij gelaten"

29 november 2019 23:27

De voetballende kwaliteiten van Xavier Mercier zijn ook op het hoogste niveau gekend uit zijn periodes bij Kortrijk en Cercle. Nu laat de Fransman ook steeds vaker de betere versie van zichzelf zien bij OHL. De moeilijkheden uit het seizoensbegin zijn achter de rug.

Mercier zoekt daar ook de verklaring voor zijn huidige vorm. "Ik voel me fysiek goed. Dat zie je op het terrein en ook in de statistieken. In het begin van het seizoen had ik nog last met mijn fysieke paraatheid. Dat heeft me wat afgeremd. Dat heb ik nu allemaal achter mij gelaten."

Ik kan nog beter doen en nog beslissender zijn - Xavier Mercier

Tijdens de laatste weken uit de eerste periode en de eersten in periode twee is hij zeker bij de betere spelers in 1B. "Het is van voor de wedstrijd in Virton dat het bij mij beter is gaan draaien. Sindsdien gaat het beter en beter." Tegen Lokeren was hij matchwinnaar met een doelpunt en een assist. Toch heeft men volgens hem de beste Mercier nog niet gezien in Leuven. "Ik kan nog beter doen. Er slopen toch enkele technische foutjes in mijn spel."

Als het beste nog moet komen, is dat wel veelbelovend. "Ik kan nog meer doen en nog beslissender zijn. Beslissend zijn en aan je stats werken, daar gaat het om." Op persoonlijk vlak dan toch. In collectief opzicht moet OHL gewoon blijven doen waar het mee bezig is. "Net zoals in de eerste periode zijn we goed begonnen. Zo moeten we verder doen."

Redactie

1e klasse B \\ Sporting Lokeren \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.