"Dat De Bruyne maar gaat klagen bij de Belgische politici": Platini verdedigt 'zijn' Euro 2020

30 november 2019 15:03

Kevin De Bruyne had de voorbije weken kritiek geuit op het nieuwe format van het EK 2020. Onder meer het feit dat de Rode Duivels nu al twee tegenstanders kennen deed de wenkbrauwen fronsen bij de spelmaker van Manchester City.

Na de laatste kwalificatiematch van de Rode Duivels, tegen Cyprus, uitte Kevin De Bruyne zijn kritiek. Hij vond het onder meer niet kunnen dat ze nog voor de loting al twee van de drie tegenstanders in de groepsfase van het EK kennen.

Het enige wat ze moesten doen was een stadion bouwen

Michel Platini, die een van de bedenkers van dit EK was, ligt echter niet wakker van de kritiek van KDB. Het EK zal in 12 verschillende steden doorheen gans Europa gespeeld worden, maar niet in België. "Over de loting kan ik niets zeggen, dat is wat het is. Maar ik lig wel aan de basis van dit concept en ik heb zeker mijn stem uitgebracht over de verschillende speelsteden."

Dat De Bruyne het jammer vond dat er niet in Brussel gespeeld kan worden, snapt Platini maar al te goed. De Fransman heeft echter een pasklaar antwoord. "Het enige wat de Belgen moesten doen, was een stadion bouwen. Dan was er zeker in België gevoetbald. Dat De Bruyne dus maar de Belgische politici die hiervoor verantwoordelijk zijn!"

Pierre Ghislain

België
 
 
Reacties.