Verschueren verzekert en legt ook uit: "Het project Kompany is zeker niet dood"

30 november 2019 08:31

Frank Vercauteren krijgt veel kritiek op sociale media omdat hij de zienswijze van Vincent Kompany overboord zou gegooid hebben. Niets is minder waar, beweert technisch directeur Michael Verschueren. "Het is ook onzin te beweren dat Kompany als coach opzij is geschoven."

De komst van Frank Vercauteren werd ook uitgelegd. "Wij hadden het gevoel dat Simon (Davies, red.) ervaring en kennis miste van de Belgische competitie – wij hadden een coach nodig die dát aspect kon toevoegen aan het project. Vandaar de komst van Frank", aldus Verschueren in HLN.

Vincent is nooit coach geweest

"En ik wil er meteen bij ­zeggen dat het project-Kompany helemáál niet dood is. Omdat Frank in plaats van met twee nummers 10 nu met een 6, een 8 en één 10 speelt? Komaan. Dat is hooguit een accentverschuiving binnen de playstyle – ook Vercauteren wil van achteruit opbouwen en via balbezit aan dominantie komen. Wat een onzin is het ook om te stellen dat de coach Kompany opzij is geschoven. Vincent is nooit coach geweest."

Voor de meeste waarnemers is zoiets moeilijk te geloven. "Van Frank Vercauteren geloven jullie dat hij de achttien namen selecteert. Maar van Simon Davies niet? Dat is mensen opdelen in sterke en zwakke karakters. Jullie doen alsof Simon niet heeft bestaan – bullshit."

Jullie doen alsof Simon niet heeft bestaan

"Maar misschien heeft het opnieuw te maken met het onbegrip voor ‘iets nieuws' waarmee we bezig zijn. Op Anderlecht is het niet meer zo dat één iemand naar huis rijdt, aan de keukentafel elf namen op een papiertje zet en de volgende ochtend het blad voor de neus van zijn assistenten gooit. Het elftal op zondag is het resultaat van een proces doorheen de week. Trainingen worden gefilmd en ontleed."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
Reacties.