Sporting Lokeren kent straf na wangedrag fans tegen Lommel

30 november 2019 18:38

Sporting Lokeren kent de straf die het in Hoger Beroep heeft gekregen naar aanleiding van spreekkoren en het gebruik van pyrotechnisch materiaal.

Tijdens de wedstrijd van 16 november tegen Lommel ontstaken de supporters van de Waaslanders vuurpijlen en pyrotechnisch materiaal, dat ook op het veld eindigde. De wedstrijd werd daarop al na zeven minuten stilgelegd. Ook de moeder van de scheidsrechter werd na een niet-gefloten starfschop  van haar zoon geviseerd. 

Het Bondsparket vorderde daarom een boete van 3.750 euro, maar de Geschillencommissie Hoger Beroep vond dat een geldstraf niet zijn werk zou doen. Daarom moet Lokeren tijdens alle resterende thuiswedstrijden van het seizoen een sensibiliserende boodschap laten zien via het LED-bord. Ook zal de stadionomroeper een boodschap moeten vermelden voor het begin van de wedstrijd.

Lokeren kreeg eerder al een straf opgelegd nadat de supporters "Les Wallons c'est du caca" naar de fans van Virton riepen. Daarvoor kreeg het dezelfde straf al drie thuiswedstrijden opgelegd en een boete. Vanaf 7 december geldt de "straf" dus voor alle resterende thuiswedstrijden. De gevraagde geldboete werd gereduceerd naar duizend euro.

Dante Bellon

2e klasse \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.