Jelle Van Damme kaart hét pijnpunt bij Lokeren aan: "Het is ook iets individueel"

30 november 2019 17:20

Na de nederlaag in Leuven was de conclusie bij heel Lokeren dezelfde: na het eerste tegendoelpunt was de reactie te weinig. Het tot dusver ontgoochelende seizoen begint mentaal zwaar door te wegen en het wordt zo ook des te moeilijker om een opdoffer tijdens een wedstrijd te boven te komen.

Ook Jelle Van Damme kan er niet omheen. "De hoofden gingen te snel naar beneden. Het is heel moeilijk, want het is ook iets individueel. Zo kun je niet winnen. Het enige wat je kunt doen, is blijven werken." De aandacht zou volop moeten gaan naar het oppikken van de instructies van Vreven. Het is niet het moment om het mentaal te laten afweten. "Er is nu ook de aanpak van de nieuwe coach. Iedereen moet dus opstaan."

Een duidelijk gegeven

Is er iets wat de ervaren spelers zoals Van Damme kunnen doen om de jongeren mee te krijgen? "We proberen hen te pushen en de jongens op sleeptouw te nemen. Het is lastig, want je zit zelf ook in die match. Het is wel een duidelijk gegeven dat de kopjes te snel naar beneden gaan. Je moet er voor blijven gaan, je mag niet opgeven." 

Wat de werkpunten ook mogen zijn, de puntennood is groot bij Lokeren en dat moeten ze snel uit de wereld zien te helpen. "Er is veel werk aan de winkel, maar we moeten één ding doen en dat is punten pakken. Het maakt niet uit hoe."

Redactie

1e klasse B \\ Sporting Lokeren \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.