Stijn Vreven slechts met één doel bezig: "We zitten in een belachelijke situatie"


Foto: © photonews 30 november 2019 11:35

Stijn Vreven heeft op het veld van OHL een eerste nederlaag geleden als trainer van Lokeren. Zo staat zijn nieuwe ploeg wel met een 1 op 9. Ook in de tweede periode lijkt Lokeren dus ook niet te gaan meedoen voor de prijzen, al maakte Vreven zich daar sowieso weinig illusies over.

Nochtans werd daar hier en daar op gehoopt. Toch? "De fans mogen daarop hopen, maar het is niet voor niets dat je op de voorlaatste plaats staat. Dat is de realiteit. Dat betekent dat je het als ploeg niet goed gedaan hebt. We moeten eerst weggeraken van de twee laatste plaatsen", is het voor Vreven duidelijk wat de huidige doelstelling is.

Realisme troef dus. "Vanaf Lommel is er ook al een serieuze kloof met de ploegen die boven ons staan. We moeten niet praten over bovenaan meedoen. We zitten in een belachelijke situatie, Lokeren onwaardig. Op dit moment is het enige doel om achteraan weg te geraken. Ik hoop natuurlijk dat we onze doelen nog gaan kunnen bijstellen. Maar als we achteraan wegkomen, zal dat zeker al een prestatie zijn."

Foute keuze

Uit de wedstrijd in Leuven betreurde Vreven onder andere wat vooraf ging aan de 1-0. "Daar maakten we echt een foute keuze. Er is een makkelijke inspeelpass die naar de zijkant kan, maar we doen het niet. Er komt een goede voorzet en ze maken het af. Nadien zag je de kopjes heel snel naar beneden gaan. Daar gaan we stappen in moeten zetten. Je moet er altijd in blijven geloven, je kan altijd nog terugkomen."

1e klasse B \\ Sporting Lokeren \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.