Zitten Vercauteren en Kompany echt op dezelfde lijn? "Ik sta achter de filosofie, maar soms moet je bepaalde zaken vergeten"


Foto: © photonews 01 december 2019 18:31

Frank Vercauteren en Vincent Kompany overleggen voor elke match over de best te volgen weg. Intussen beginnen we sterk te twijfelen wiens stem daarin de doorslag geeft. De match tegen Oostende leek toch sterk op wat Anderlecht begin dit seizoen 'probeerde' te doen.

Na de match benadrukten Kompany en Vercauteren dat ze op één lijn zitten, maar uit hun woorden bleek wel iets anders. Met Kompany terug op het veld kwamen ook de twee aanvallende middenvelders terug en verdween Kayembe uit de basis. De eerste goal was er ook eentje door overdreven te proberen uitvoetballen...

Het lag niet aan de veldbezetting

"Ik sta helemaal achter de filosofie, maar soms moet je bepaalde zaken vergeten", klonk het bij Vercauteren. Kompany vertelde even nadien bijna het tegenovergestelde, maar bon... "Je moet herkennen wanneer je realistisch moet gaan voetbal", vervolgde Vercauteren. "Iedereen heeft vandaag gezien wat ik gezien heb: het was gewoon te weinig. Dan kan je spreken over tactiek, posities, veldbezetting, maar dat mag je allemaal weggooien. Daar lag het niet aan."

Vercauteren was duidelijk ontgoocheld over wat zijn ploeg liet zien qua inzet en mentaliteit. "We moeten ons excuseren naar de supporters toe. Het is duidelijk dat we dit enkel bij ons moeten zoeken. Er waren heel veel lessen te leren uit deze match. We hadden de spelers verwittigd dat het om agressiviteit en intensiteit ging gaan. Pas op, ik kan verliezen, maar dan wel tegen betere ploegen. Oostende was vandaag beter, maar dat had niet gehoeven."

Het moet zo gebeuren

Kompany zag dan weer hetzelfde, maar vond niet dat Anderlecht compromissen mocht sluiten over de speelstijl. Dus niet helemaal dezelfde lijn... "Het moet zo gebeuren, er bestaat geen middenweg", vertelde hij. Nochtans pakte Anderlecht met de iets realistischere speelstijl 14 op 18....

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.