Losada trekt lessen na intens avondje bij Union: "Langs één kant beetje kwaad, langs andere kant tevreden"


Foto: © photonews 01 december 2019 18:53

Beerschot is de fiere leider in de tweede periode. Dat betekent echter niet dat alles goed was in de wedstrijd tegen Union. Dat beseft ook coach Hernan Losada. Ondanks dat Beerschot bijna de hele match met een man meer speelde, was het hard knokken voor de drie punten.

Losada zag het de vooraf gemaakte afspraken wel resulteren ini positieve zaken. "Ons plan was om het compact te houden en geen ruimte weg te geven tussen de linies. Om dan na de recuperatie vooruit te spelen. Zo kregen we een paar goede kansen."

Extra man op het middenveld niet gevonden

Ook de trainer van Beerschot kon echter niet om de uitsluiting van Perdichizzi heen. "De beslissende fase was natuurlijk de rode kaart. Soms krijg je die beslissingen voor, soms tegen. Het was wel spijtig voor de match. Met elf tegen tien verliep de match in de eerste helft gelijkopgaand. In de tweede helft vonden we de extra man op het middenveld niet en konden we de bal vooraan niet bijhouden."

Daardoor kwam Beerschot bij momenten toch nog behoorlijk in moeilijkheden. "Als hun spelers ruimte krijgen en tijd om na te denken, zijn ze heel gevaarlijk. Langs één kant ben ik dus een beetje kwaad. Langs de andere kant ben ik een tevreden trainer. De mentaliteit was er immers en we hebben opnieuw de nul gehouden."

Clean sheets buitenshuis

Met een 0-3 in Leuven en een 0-2 bij Union kan Beerschot buitenshuis wel prima resultaten voorleggen in de huidige periode. "We hebben nu twee clean sheets op rij op verplaatsing. We hebben een moeilijk programma voor de boeg. De tweede periode zal heel close zijn. Voeten op de grond dus en met deze mentaliteit de volgende weken aanvatten."

1e klasse B \\ Union SG \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.