Moedig Cercle wordt lamgelegd door winning goal van Avenatti in de blessuretijd

01 december 2019 19:56

Standard wipt naar de tweede plaats in het klassement na een 2-1 tegen Cercle Brugge. In de eerste helft vergaten de Rouches het af te maken en na de gelijkmaker liet Cercle nog enkele kansen op de zege liggen. Invaller Avenatti werd in de blessuretijd de held van de avond.

De spelers van Standard hadden maar twee volledige dagen rust na de Europese verplaatsing naar Portugal, waardoor Michel Preud’homme op drie posities ingreep. Fai, Oulare en Amallah waren de nieuwkomers. Storck leek voor niet meer dan een punt te gaan door al zijn centrumaanvallers op de bank te laten, maar van die intenties was er tijdens de match geen sprake.

De Vereniging begon met lef aan de partij en dat leverde drie kansjes op. Bodart werd echter niet verontrust door schotjes van Hazard en Somers, de twee meest offensieve spelers bij de bezoekers. Daarna nam Standard het commando over en kreeg Oulare een van zijn vele mogelijkheden na een re-bound.

Cercle kwam er nauwelijks nog uit en toen dat toch leek te lukken sloeg Standard dodelijk toe op de counter. Carcela zette het in gang en Mpoku bediende Amallah vanop de achterlijn. De Rouches verdiend op voorsprong, maar daarna vergaten ze het nog voor de rust af te maken.

Oularé mikte een volley op de voet van Hubert en de stevige spits kwam oog in oog met de doelman opnieuw niet tot scoren. Bij zijn derde poging, allemaal in de dezelfde anderhalve minuut, kopte hij hoog over. Cercle trok dus nog niet in een verloren positie naar de kleedkamer.

Na de pauze koos Storck toch voor een spits. Hij bracht Foster in de ploeg. Net zoals in de eerste helft kregen we een moedig Cercle Brugge te zien en de 1-1 was bijna een feit. Peeters mikte zijn lage schuiver voorbij Bodart, maar Vanheusden bracht redding.

De Rouches kregen nadien weer een pak kansen, maar zo lang de 1-0 op het scorebord bleef staan, bleef de Vereniging er ook in geloven. Terecht ook, want ze werden opnieuw gevaarlijk, onder meer via Foster. Zijn schotje leverde een corner op en daaruit volgde de gelijkmaker.

De thuisploeg kreeg een voorzet maar niet uit de gevarenzone en Omolo profiteerde met een omhaal. Ondertussen stonden de bezoekers met drie aanvallers op het veld en gingen beide teams op zoek naar het winnende doelpunt. Foster trof de paal en Bodart moest zelfs nog alles uit de kast halen op een gekruist schot van Saadi.

Met dit Standard ben je echter nooit klaar en dat mocht Cercle al voor de tweede keer dit seizoen ondervinden. Avenatti was ditmaal de matchwinnaar in de toegevoegde tijd en zo staan de Luikenaars opnieuw alleen tweede. Groen-zwart kon een puntje dichter komen op Waasland-Beveren maar bleef met lege handen achter.