Kompany spreekt: "Elk groot bedrijf dat zulke veranderingen doormaakt, moet door een transitieperiode"


Foto: © photonews 01 december 2019 17:49

Vincent Kompany kan een hele supportersschare kalmeren. De fans stonden op het punt om hun ongenoegen op het veld te tonen, maar hun Prince kwam en ze kalmeerden. Achteraf gaf hij eenzelfde discours als altijd: "Geen compromissen, we gaan niet met de lange bal beginnen spelen."

Kompany heeft de filosofie uitgetekend en wil de moeilijke weg bewandelen. "Elk groot bedrijf dat zulke veranderingen ondergaat heeft een transitieperiode", klonk het. "Bedrijfen die op lange termijn niet slagen is omdat ze de weg van het compromis volgen. Wij gaan dat niet doen. We kunnen ook met allemaal lange ballen beginnen spelen, maar dat gaan we niet doen. Daar is geen discussie over."

Op dezelfde lijn

Nochtans klonk het discours van Franky Vercauteren iets anders. Die predikte meer realisme. "Franky en ik zitten op dezelfde lijn. Het gaat er over om geen risico om het risico te nemen. Dat zeg ik ook niet. Die drie tegengoals? Ik heb gezegd dat als ik op het veld sta dat je die op mijn conto mag schrijven. Dus doe maar, dat stoort me niet."

Dat wil niet zeggen dat hij tevreden was over de match. "Het was een slechte wedstrijd, met soms eens goeie momenten, maar ook slechte en heel slechte. Er was geen consistentie. Geen kansen? In de eerste helft ok. Maar in de tweede helft hadden we veel kansen. Maar dat zie je dikwijls bij ploegen die niks meer te verliezen hebben, dan gaan de aanvallende spelers bevrijd spelen. Dat is niet ok, het zou eigenlijk ook niet mogen."

Ajax

"We moeten in onze manier van spelen blijven geloven. Je moet daarvoor niet Barcelona nastreven, je hoeft maar even over de grens naar Ajax gaan kijken. Ons uitvoetballen dient om kansen te creëren. Om een overtal van aanvallers tegen verdedigers te creëren. We hebben nog steeds ambitie, we willen nog steeds naar play-off 1. Dat moet altijd de betrachting zijn."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.