Eddy Snelders zag slimme Roemeense coach: "Bölöni kon niet verliezen door Mirallas te zetten"


Foto: © photonews 02 december 2019 16:27

Even terug naar vrijdag. De verwondering was groot toen het wedstrijdblad werd uitgedeeld in de perszaal. Kevin Mirallas in de basis? Dat had niemand verwacht na zijn opstootje met zijn coach de week ervoor. En dan scoort die nog de winnende treffer zeker...

Een slimme zet van Laszlo Bölöni, vindt analist Eddy Snelders. "Bölöni kon nooit verliezen", vindt hij. "Mirallas heeft vooral zichzelf gered, want Bölöni was in beide gevallen gedekt. Als hij goed speelde, ging iedereen zeggen dat hij het goed gedaan heeft om die kritiek van Mirallas naast zich neer te leggen. En dat hij goeie keuzes kan maken."

"Als Mirallas slecht had gespeeld, had hij 'zie je wel' kunnen zeggen. Dan kon hij verklaren waarom hij hem de laatste weken naast de ploeg zetten. Het was een win-win-situatie voor Bölöni."

Als winger was hij zwak

Mirallas koos voor de eerste optie, maar wel na een mindere eerste helft. "Ik vond hem toch maar matig spelen op zijn flank", aldus Snelders. "Het ging beter toen hij centraal mocht gaan spelen. Als winger heeft hij misschien zijn beste tijd gehad en kan hij een betere optie centraal zijn."

Beker van België \\ Antwerp \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.