Felipe Avenatti's eerste goal was meteen een héél belangrijke: van zondebok naar absolute held


Foto: © photonews 02 december 2019 19:08

Felipe Avenatti werd met mondjesmaat gebracht door Michel Preud'homme, zonder al te veel succes. Tot afgelopen zondag. Hij kreeg opnieuw zijn kans als invaller en tekende in de tweede minuut van de extra tijd voor de late winning goal.

Intussen heeft de Uruguayaanse spits toch al wat kritiek, vooral fluitconcerten, te verwerken gekregen. Ook zondag, tegen Cercle. Avenatti liet het echter niet aan zijn hart komen en schonk Standard meteen de drie punten met zijn eerste treffer voor de club. Met de voeten antwoorden heet dat dan.

"Hij presteert alleen maar als hij fysiek top is", was de uitleg van Michel Preud'homme bij Het Belang van Limburg. "Zijn vorige matchen dienden om ritme op te doen en dat heeft misschien voor een verkeerd beeld gezorgd bij de fans. Soms houden mensen vast aan hun eerste indruk, maar dat willen we nu veranderen", ging hij verder.

"We zagen beterschap bij hem en daarom hebben we hem laten invallen. Wij, als staf, geloven in Avenatti en de fans gaan ook van hem houden", besloot de coach van Standard.

Jupiler Pro League \\ Standard \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.