Flink gevulde Bosuil maakt zich op voor echte cupmatch tussen swingend Antwerp en zwalpend Genk

03 december 2019 11:00

De eerste wedstrijd van de 1/8 finale van de Beker van België is meteen een topaffiche. Het nummer vijf van de Jupiler Pro League neemt het op tegen een zwalpende landskampioen, die mogelijk alleen nog door de Croky Cup kleur kan geven aan het seizoen.

De vorige ontmoeting ligt nog vers in het geheugen, maar intussen is er veel veranderd. KRC Genk legde de eindstand toen pas vast in de 96e minuut, beter bekend als 'Mazzu-time'. De trainer werd inmiddels bedankt voor bewezen diensten en zijn opvolger, Hannes Wolf, wacht al drie matchen op zijn eerste overwinning. Genk staat op zeven punten van de top-6 en richt zijn pijlen nu op de bekercompetitie onder het motto: 'de snelste weg naar Europa'.

Royal Antwerp FC verkeerde eind oktober ook in een crisisje, maar die is na een 10 op 12 en enkele gebluste incidenten helemaal bezworen. Het zou wel eens een echte cupmatch kunnen worden met twee ploegen die vol voor de overwinning gaan en voor veel volk, want er zijn zo'n 12.000 kaarten verkocht. 

Bij Genk krijgt de 17-jarige doelman Vandevoordt net zoals in de vorige bekermatch een kans om zich te bewijzen. Onuachu haakte geblesseerd af. Bij Antwerp komt de match nog iets te vroeg voor Steven Defour. Miyoshi en Arslanagic zijn out.

Als je denkt dat Vandevoordt net zoals in zijn vorig bekerduel de netten schoon houdt, dan geeft betFIRST je 3,9 keer je inzet terug.

Beker van België \\ Antwerp \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.