UEFA-president haalt keihard uit naar VAR én komt met oplossing voor volgend probleem: "Een speler met een grote neus kan door de VAR teruggefloten worden wegens buitenspel"


Foto: © photonews 04 december 2019 21:39

De VAR is wekelijks onderwerp van hevige discussies. Maar niet alleen aan de cafétoog wordt er gedebatteerd over de videoref. Ook bij UEFA is niet iedereen een voorstander. Meer zelfs: ook de grote baas ziet de nodige problemen.

Aleksander Ceferin windt er dan ook geen doekjes rond. "Een speler met een grote neus kan door de VAR teruggefloten worden wegens buitenspel", foetert de president van de Europese voetbalbond. 

"Dan zie je van die strepen op televisie die de buitenspellijn moeten weergeven", gaat de Sloveen verder. "Maar die zijn getekend door de VAR en zijn assistenten. Dat is toch subjectief?"

Waarom bepalen we geen buitenspelmarge van tien of twintig centimeter? - Aleksander Ceferin

En de president komt zelfs meteen met een oplossing op de proppen. "We zijn met de UEFA bezig met een voorstel dat we willen voorleggen aan de Scheidsrechterscommissie. Waarom bepalen we geen buitenspelmarge van tien of twintig centimeter?"

 
 
 
Reacties.