Hoe zou het zijn met... Claudemir? Braziliaanse stofzuiger, maar nooit onbetwiste basisspeler


Foto: © Photonews 04 december 2019 18:14

Van januari 2015 tot en met het seizoen 2017 speelde Claudemir bij Club Brugge. Hij kwam over van Kopenhagen en in zijn drie seizoenen bij Club Brugge deed hij het goed met een titel, een beker en ook een supercup. Uiteindelijk koos hij voor een avontuur bij Al-Ahli (Saoedi-Arabië).

Claudemir begon zijn carrière bij Sao Carlos, maar in januari 2008 besloot hij te proberen in Europa. Hij kon bij Vitesse in Nederland aan de slag. Daar zou hij over drie seizoenen 80 wedstrijden spelen. De middenvelder kon daarin tien keer scoren en twaalf assists afleveren. 

Zijn sterke periode bij Vitesse zorgde ervoor dat hij in 2010 een toptransfer kon maken naar één van de sterkste ploegen in Denemarken: FC Kopenhagen. Hij werd vrij snel een sterkhouder bij deze club. Claudemir zou tot 2015 bij de Deense topclub spelen en daarin was hij goed voor 14 doelpunten en 17 assists in 184 wedstrijden. 

Club Brugge

Club Brugge was gecharmeerd door Claudemir en ze besloten hem in 2015 over te kopen van Kopenhagen. Bij de Belgische topclub was hij belangrijk. Hij werd meermaals bejubeld om zijn inzet en zijn kwaliteiten, maar een onbetwiste basisspeler kon hij echter nooit worden. Toch speelde hij op drie seizoenen 88 wedstrijden en scoorde hij vier doelpunten. Hij gaf ook 13 assists. 

In 2017 was hij toe aan een nieuw avontuur en koos hij voor Al-Ahli. Daar zou hij uiteindelijk maar één seizoen spelen. Hij was daar basisspeler met 30 wedstrijden (drie doelpunten, drie assists), maar hij kreeg in 2018 opnieuw de kans om in Europa te gaan voetballen. Braga wilde hem graag inlijven.

Braga

Daar speelt Claudemir nu nog. Vorig seizoen deed hij het daar goed, maar dit seizoen loopt het iets minder voor de Braziliaanse middenvelder. De laatste weken zit hij niet meer in de selectie, maar hij zou last hebben van een blessure. 

Beker van België \\ Club Brugge \\ Braga \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.