🎥 Hoe zou het zijn met... Junior Dutra? Dartelende aanvaller, maar niet constant genoeg


Foto: © Photonews 05 december 2019 14:52

Junior Dutra was één van de sterkhouders in de mooie periode van Sporting Lokeren. In deze periode had Lokeren heel wat offensieve kwaliteit met Junior Dutra, De Pauw, Patosi en Harbaoui.

De fans van Lokeren denken meer dan waarschijnlijk nog vaak terug aan deze tijd. Lokeren deed elk seizoen mee voor een plaats in play-off 1 en ze wonnen twee keer de beker. Junior Dutra had zeker zijn aandeel in de succesperiode van Sporting Lokeren. 

De club was getipt om hem te gaan halen in Japan. Dutra begon zijn carrière wel in Brazilië, maar al snel zou hij dus naar Japan trekken. Daar speelde Dutra bij Kyoto Sanga en Kashima Antlers. Hij speelde in totaal 110 matchen in Japen en daarin zou hij 25 keer scoren en 11 assists geven.

Aanpassingsperiode

Lokeren was overtuigd en besloot om de Braziliaan te halen. Eerst was het wat moeilijk voor de Braziliaan. Hij stond op de flank en hij had duidelijk een aanpassingsperiode nodig. Toch kwam het keerpunt er vrij snel. Door de afwezigheid van Harbaoui mocht Dutra in de spits spelen tegen KV Mechelen en hij deed het lang niet slecht met twee doelpunten. 

De trein leek vertrokken. De twee wedstrijden erna moest hij wel invallen, maar op het veld van Racing Genk kreeg hij opnieuw een basisplaats en daar was hij goed voor een doelpunt en een assist in een 0-2 overwinning. Vanaf dan stond hij bijna elke week in de basis. 

In zijn laatste seizoen was Dutra niet contstant genoeg, maar elke supporter van Sporting Lokeren weet ongetwijfeld nog wat er op de tweede speeldag van het seizoen 2014/2015 tegen Zulte Waregem gebeurde. De match was nog geen minuut onderweg en de Braziliaan scoorde met een schitterende omhaal. Bekijk het filmpje hieronder. 

Uiteindelijk besloot Junior Dutra om in 2015 de deur bij Sporting Lokeren achter zich dicht te trekken. Al Arabi, een ploeg uit Qatar, had 2,5 miljoen euro over voor de Braziliaan. Bij Sporting Lokeren waren ze niet zo teleurgesteld, want de aanvaller had nog maar een contract van vier maanden bij Lokeren.

Opnieuw Brazilië en Japan

Na zijn periode bij Lokeren heeft Junior Dutra veel clubs versleten. In 2016 besloot hij Qatar al terug te verlaten en trok hij naar zijn thuisland. Daar heeft hij op drie jaar tijd bij Vasco Da Gama, Avai, Fluminense en Corinthians gespeeld. Door de laatstgenoemde club werd hij uitgeleend aan Fluminense en Al-Nasr, maar sinds dit seizoen zit hij terug in Japan.

Nu is de Braziliaan aan de slag bij Shimizu S-Pulse. Hij moet het vooral hebben van invalbeurten. In 14 wedstrijden scoorde hij twee doelpunten. Binnenkort terug een overstap van Japan naar België Junior Dutra?

1e klasse B \\ Sporting Lokeren \\ Vasco da Gama
 
 
 
Reacties.