Anderlecht ronde verder in de Beker na goeie match in Moeskroen, maar verliest Kompany alweer


Foto: © photonews 05 december 2019 22:43

Vincent Kompany heeft nog steeds geen zege op het veld kunnen vieren. Net als in de bekermatch tegen Beerschot moest hij vroegtijdig de strijd staken met wat weer een hamstringblessure leek. Maar zijn ploeg gaat wel een ronde verder na winst in Moeskroen.

Geen Nacer Chadli en geen Yari Verschaeren in de basis in Moeskroen. De eerste was geblesseerd, de tweede uit vorm. Amuzu en Doku kregen daardoor nog eens hun kans op de flanken. Dat was lang geleden. Achteraan kreeg Kompany zijn maatje Sandler weer naast zich en Trebel zat op de bank. 

Strijdvaardig deze keer

Na 11 minuten was het echter alweer prijs. Een schot rolde van het lichaam van Kompany en in de herneming kon Perica vrij inschieten. Maar deze keer was er wel geen sprake van paniek, wat ook al een tijdje geleden is. Kompany zelf maande zijn manschappen aan tot rust, nam het initiatief van achteraan en Anderlecht voetbalde zelfs vrij goed.

Toen Lokonga een zeldzame trap op doel waagde, kon Roofe met een deviatie de stand zelfs gelijktrekken. Moeskroen speelde stevig en Anderlecht moest knokken voor elk balbezit en elke actie, maar ze bleven wel overeind. Eén keer moest Van Crombrugge de meubelen redden, maar wel een goeie redding. Boya kwam helemaal alleen voor hem, maar de doelman deed het perfect.

Eindelijk Doku

En dan kwam het moment van Jérémy Doku. Al maanden kreeg hij geen basisplaats meer en hij wachtte ook nog op zijn eerste goal voor de A-ploeg. Maar Roofe speelde hem fantastisch aan. Eerst miste hij nog zijn controle, maar dat zette hij recht met een goeie dribbel en gekruist schot. "Eindelijk!", zag je het toptalent uitschreeuwen. Hij speelde trouwens over de hele match goed. 

Luckassen deed er na zijn uitvallen wel nog eentje bij met een geweldige solo. Maar Kompany, dat wordt dus wel een probleem. Die hamstringblessure is chronisch en het lijkt steeds moeilijker te genezen. Dat zal bondscoach Martinez intussen ook wel gezien hebben.

Wie dacht dat de match gespeeld was, had buiten de waard gerekend. En die heette in dit geval Cobbaut. Hij gaf immers de assist voor de 2-3 van Omoigui. Totaal onnodig weer in de problemen. Maar deze keer liep het wel goed af. Roofe miste zelfs nog een penalty.

Beker van België \\ Anderlecht \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.