Anderlecht en de wintermercato: niet enkel overbodige spelers te koop

05 december 2019 18:56

Anderlecht wil van de overbodige spelers af deze wintermercato. Dat wordt moeilijk - zoals al verschillende keren uitgelegd - maar het geld is nodig om versterkingen aan te trekken. Daarom luisteren ze ook als er voorstellen voor andere spelers komen.

Er zijn er bij Anderlecht eigenlijk maar een viertal die absoluut niet mogen vertrekken deze winter. Hendrik Van Crombrugge, Yari Verschaeren, Kemar Roofe en Sambi Lokonga. Nacer Chadli en Vincent Kompany uiteraard ook niet, maar de ene wordt gehuurd en de andere is logischerwijze niet van plan om te vertrekken. 

Maar voor de rest wil Anderlecht gerust luisteren. Als er een niet te weigeren bod komt op Alexis Saelemaekers bijvoorbeeld. Om de ploeg te versterken is er immers veel geld nodig en dat gaan ze niet krijgen van jongens als Musona, Makarenko, Saief en Chipciu, die allemaal amper gespeeld hebben. 

Thelin niet in de rotatie

Paars-wit probeert vooral van hun loon af te geraken. Voor Adrien Trebel hopen ze dan weer dat er nog steeds interesse is uit het Midden-Oosten. Die is er nog, maar niet zoals in de zomer. Of kan Mogi Bayat toch Nantes overtuigen om hem toch te pakken? 

In ieder geval is er geld nodig om een extra aanvaller aan te trekken. Momenteel heeft Frank Vercauteren daar weinig wisselmogelijkheden. Isaac Kiese Thelin, maar die heeft sinds zijn aanstelling exact 38 minuten gespeeld in drie invalbeurten tijdens de laatste zeven matchen. Niet echt een jongen waarop gerekend wordt dus.

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.