Anderlecht zoekt versterking op drie specifieke posities, waarvan eentje bijzonder moeilijk wordt

05 december 2019 17:21

Anderlecht zoekt drie profielen voor de komende wintermercato. Ze moeten daar ook wat creatief in zijn, want de financiële mogelijkheden zijn beperkt tot ze een paar transfers kunnen doen. Maar wat ze zoeken is duidelijk.

Anderlecht wil twee nieuwe backs. Killian Sardella stuit voorlopig op zijn limieten en Derrick Luckassen is een noodoplossing, want dat is eigenlijk een centrale verdediger. Een rechtsback is dus één van de prioriteiten. Er wordt wel eerst gekeken of ze Anthony Vanden Borre dit seizoen nog op niveau gaan krijgen, anders komt er voor die positie versterking. 

Ook een nieuwe linksback is aan de orde. Het is duidelijk geworden dat de toekomst van Elias Cobbaut centraal ligt. Als pure linksback valt hij te dikwijls door de mand. In een systeem met drie centrale verdedigers en wingbacks zou hij wel op links kunnen spelen, maar dat is dus niet de bedoeling. 

Spits wordt moeilijk

Sieben Dewaele was dan ook weer een lapmiddel. De als centrale middenvelder opgeleide jongeling speelt tegen wil en dank als linksback. Liefst vindt Anderlecht daar ook een ervaren jongen, die ook aanvallend zijn steentje kan bijdragen.

En dan is er nog de aanval. Ook daar wil paars-wit versterking, maar ze beseffen dat ze op een opportuniteit zullen moeten vallen. Het profiel dat ze zoeken is immers duur en voorlopig zijn er nog geen opties. Rekenen op Nany Dimata als tweede spits is een risico. Isaac Kiese Thelin zou deze winter dan weer geld in het laatje moeten brengen. 

Beker van België \\ Anderlecht \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.