Clement heeft één grote Nieuwjaarswens: nog één ontbrekend profiel om zijn groep nog sterker te maken


Foto: © photonews 05 december 2019 16:08

De hint was duidelijk woensdagavond. Zowel Philippe Clement als zijn spelers lieten na de bekermatch tegen Oostende duidelijk blijken dat ze nog een ander type spits nodig hebben. Vincent Mannaert weet wat hem te doen staat.

Dennis, Openda, Okereke, Vossen, Diagne (al ziet het er niet naar uit dat die nog in beeld is),... Club Brugge heeft een grote weelde aan aanvallers, maar toch wil Clement er nog eentje bij in de winter. Eigenlijk had hij dat al in de zomer gewenst. "Ik verwijt mijn spitsen niks, Oostende stond in een laag blok. Dat we een ander type aanvaller konden gebruiken, dat is een ander verhaal..."

Zonder ernaar gevraagd te worden, begon Clement er zelf over. Eerder had ook Hans Vanaken al gezegd dat ze een type aanvaller misten dat met de rug naar doel kon spelen. De boodschap zal wel tot bij Mannaert en Verhaeghe geraakt zijn. Tijdens de zomermercato zette Club al in op Igor De Camargo, maar die mocht toen niet weg bij KV Mechelen.

De Camargo?

In een recent interview liet de Belgische Braziliaan al verstaan dat hij niet weigerachtig tegen een nieuw aanbod zou staan. KVM is immers al gered en het zou zijn laatste keer bij een grote club kunnen worden. De piste zal waarschijnlijk wel onderzocht worden. Club heeft nood aan een breekijzer vooraan in moeilijke wedstrijden. Eentje die een voorzet kan verzilveren en die een bal kan bijhouden om de rest te laten aansluiten.

Dat is uiteraard maar in een beperkt aantal wedstrijden noodzaak, want in de rest loopt blauw-zwart over de tegenstand. Club zoekt dus een jongen met kwaliteit, maar die anderzijds ook tevreden zal zijn met beperkte speeltijd. Clement meent dat hij Club met zo'n profiel nog dodelijker en gevaarlijker kan maken. 

Beker van België \\ Club Brugge \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.