De Limburgse doelmannenkwestie onder de loep: waarom Coucke en/of Vandevoordt zaterdag moeten spelen


Foto: © photonews 05 december 2019 21:35

KRC Genk gaat zaterdag op bezoek bij Cercle Brugge. Dé vraag is: wie staat er in het Limburgse doel? Wij gingen op zoek naar argumenten voor Gaëtan Coucke en voor Maarten Vandevoordt.

In de Luminus Arena stelt men zich dezer dagen één vraag: wie staat er zaterdag in het Limburgse doel? Gaëtan Coucke was sinds de blessure van Danny Vukovic de nummer één, maar enkele foutjes zorgden ervoor dat hij niet langer zeker is van zijn plaats. 

Afgelopen dinsdag mocht de zeventienjarige Maarten Vandevoordt het blauw-witte doel bewaken. De beloftevolle doelman liet zich niet van de wijs brengen op de Bosuil en toonde dat hij klaar is voor het grote werk. 

Maar wie kiest Hannes Wolf?

Coucke liet zich de voorbije weken dan wel op enkele foutjes - echte blunders kan je het niet noemen - betrappen, maar dat wist Genk op voorhand toen ze ervoor kozen om geen nieuwe doelman aan te trekken na de blessure van Vukovic. 

Ook met Vandevoordt in doel zullen die kleine foutjes volgen. Bovendien toonde Coucke zich na die foutjes mentaal sterk. Hij slaagde erin om zich meteen te herpakken én was zich bewust van zijn minpunten na de wedstrijden.

Het kan nooit de bedoeling zijn om een toptalent op de bank te houden. Kijk maar hoe het destijds is uitgedraaid met Thibaut Courtois. Al is onze nationale nummer één natuurlijk een uitzonderlijk talent. 

Stel je maar eens voor dat ook Vandevoordt enkele foutjes maakt. Dan zit Genk pas met een probleem: een opzijgeschoven doelman zonder vertrouwen en een doublure die dezelfde fouten heeft gemaakt. 

Wij willen niet in Wolf zijn schoenen staan...

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.