AA Gent-verdediger verwijt Beerschot inschattingsfout: "Promoties waren belangrijker dan menselijk welzijn"


Foto: © photonews 06 december 2019 11:56

Jan Van den Bergh maakte in Charleroi voor het eerst deel uit van de selectie van AA Gent. De 25-jarige verdediger kreeg te maken met een bloedprop en miste daardoor bijna een hele seizoenshelft.

Op 9 maart speelde Van den Bergh met Beerschot-Wilrijk de eerste promotiewedstrijd in 1B tegen KV Mechelen. Van den Bergh kwam in botsing met De Camargo en moest verzorgd worden. Tijdens de rust werd geopteerd om verder te spelen.

"De dokters dachten dat het een cafeïnedip was. Uiteindelijk liep het voor geen metere meer en pak ik een tweede gele kaart. Het bleek een hersenschudding te zijn", vertelt de AA Gent-speler aan Sporza​.

Diagnose

"Dan kom ik enkele weken later tegen het hoofd van Tom De Sutter terecht, maar ik moest verderspelen omdat alle wissels gebruikt waren. Een neuroloog, die ik uiteindelijk zelf opzocht, stelde een bloedprop vast. Uiteindelijk heb ik nog twee schedelboringen moeten ondergaan en twee weken op intensieve zorgen."

Beerschot

Van den Bergh verwijt Beerschot dan ook. "Ik was gefrustreerd over die inschattingsfout. De promotie was belangrijker in plaats van het menselijk welzijn en dat betreur ik."

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.