Alex Maes kende enkele moeilijke maanden: "Ik moest mijn hele ritme plots omgooien"


Foto: © photonews 06 december 2019 11:14

Beerschot doet het de laaste weken uitstekend en ook Alexander Maes lijkt beetje bij beetje boven water te komen. De middenvelder kende enkele moeilijke maanden door een blessure, maar ook door de geboorte van zijn zoon. "Maar het vaderschap is fantastisch", zegt Maes er meteen bij.

"Het klopt dat jullie de eerste maanden van het seizoen nog niet de beste Alexander Maes hebben gezien", vertelt de middenvelder in GvA. "De eerste maanden na de geboorte van Lex waren voor mij als voetballer het moeilijkst. Ik moest plots mijn hele ritme omgooien. Je raakt vermoeid en loopt blessures op, zoals dat scheurtje in mijn quadriceps in de voorbereiding, dat kwam puur uit vermoeidheid."

"Nu heb ik me kunnen aanpassen aan mijn nieuwe leven, en dat voel ik ook op het veld. Ik leg terug meer meters af." En dat loont, want vorige week tegen Union was Maes goed voor een assist én een doelpunt. Al speelt Maes onder Losada ook een stuk hoger dan onder Vreven, zijn voorganger.

"Hij kent me al vier jaar, we hebben nog samen gevoetbald. Losada is zelf altijd een creatieve speler geweest en geeft ons voldoende vrijheid in balbezit. Op voorwaarde dat we onze taken ook doen in balverlies."

1e klasse B \\ Virton \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.