Hoe zou het zijn met... Alpaslan Öztürk

07 december 2019 13:41

Alpaslan Öztürk kende een mooie periode in de Belgische competitie. Hij begon bij de jeugd van Berchem Sport en hij speelde bij de eerste ploegen van Beerschot en Standard. Na een periode bij Standard trok de polyvalente speler uiteindelijk naar Turkije, waar hij nu nog altijd speelt.

Na Berchem Sport ging Öztürk bij de jeugd van GBA spelen. Enkele jaren later kreeg hij de kans om in Engeland te gaan voetballen. Bij de jeugd van Birmingham wilde hij zichzelf verder ontplooien, maar een plaats bij de eerste ploeg van Birmingham zat er nooit in. Hij trok uiteindelijk terug naar België om bij Beerschot AC te gaan voetballen. 

De Belgische Turk speelde niet lang bij Beerschot AC, maar hij was wel een echte publiekslieveling. De rechtsachter speelde anderhalf seizoen op het Kiel, maar dan liep zijn contract af. Hij maakte de overstap naar Standard. 

Turkije

Bij Standard kende hij een moeilijke periode. Hij werd meer uitgeleend dan dat hij speelde voor de Rouches. Öztürk was vier jaar eigendom van Standard, maar hij werd twee keer uitgeleend aan clubs uit Turkije (Kasimpasa en Eskisehirspor). 

De Turkse clubs waren gecharmeerd door Öztürk en Elazigspor was er als de kippen bij om hem gratis op te pikken in 2017. Daar deed hij het goed met 8 doelpunten in 32 matchen. In juli 2018 trok hij uiteindelijk naar Göztepe en daar speelt hij nu nog altijd. Hij speelt nu meer als centrale verdediger en vorige week kon hij scoren in het 2-2 gelijkspel tegen Fenerbahce. 

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Standard \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.