Niet zonder moeite, maar Genk boekt eerste zege onder Hannes Wolf op het veld van Cercle Brugge

07 december 2019 22:00

Vijfde keer goede keer voor Hannes Wolf bij Racing Genk. Op bezoek bij Cercle Brugge pakte de regerende landskampioen zijn eerste zege onder de Duitse trainer, maar het had het zeker niet op de markt tegen de hekkensluiter. Berge en Ito maakten het verschil. Door de 1-2 blijft Cercle alleen laatst.

Na nederlagen tegen STVV en Salzburg, een gelijkspel tegen Moeskroen en de bekeruitschakeling na penalty’s tegen Antwerp stond landskampioen Racing Genk tegenover rode lantaarn Cercle Brugge. Een uitgelezen mogelijkheid dus voor trainer Hannes Wolf om zijn eerst overwinning bij Genk te vieren. De thuisploeg ging op zoek naar een derde competitiezege om op gelijke hoogte te komen met Waasland-Beveren.

Vallende ziekte

De eerste twintig minuten kort samengevat: blessures. Eerst moest Berge even naar de kant na een botsing met een medespeler, maar de Noor kon meteen weer het veld op. Dan had de thuisploeg minder geluk. Gory moest erbij gaan zitten en vroeg meteen om vervanging. Invaller Foster stond nog maar luttele tellen op het veld of daar viel het volgende slachtoffer al: Omolo. De draagberrie werd van stal gehaald en Coulibaly was al de tweede invaller die Storck moest inzetten.

Na die twee wijzigingen kwam groen-zwart tot enkele kleine kansjes via Coulibaly en Hazard, maar echt gevaarlijk waren die niet. Als je dan achterin ook nog eens steken laat vallen… Zeker bij man in vorm Ito. Panzo dekte de Japanner aan de verkeerde kant en Ito waagde zijn kans. Met een gelukje – de bal week af op Donsah – zag hij zijn schot in doel verdwijnen.

Een hoogstaande pot voetbal was het allerminst in het Jan Breydelstadion. Een klein lichtpuntje was de 17-jarige Maarten Vandevoordt, in de beker tegen Antwerp al sterk acterend en zelfs bijna de held. Hij nam risico’s bij het uitvoetballen, maar hield het hoofd steeds koel en ging niet in de fout. Voor het overige stond hij gewoon attent te keepen en deed hij wat er van hem werd verwacht.

In de tweede helft ging Cercle op zoek naar de gelijkmaker en probeerde Genk te consolideren. De druk van de thuisploeg nam toe en kreeg uiteindelijk ook waar het zo naarstig naar op zoek was. Dewaest devieerde een relatief onschuldige poging van Somers tegen de netten. Zonder deviatie was het een oprapertje geweest.

Een flinke opdoffer voor de Limburgers, die ook bijna met z'n tienen vielen. Neto Borges kwam te laat in en had al geel achter zijn naam staan, maar Verboomen hield de tweede kaart op zak. Tot grote woede van het thuispubliek, dat nog bozer werd toen Berge zijn team weer op voorsprong schoot. Niet alleen het publiek was boos, ook Storck kreeg een gele kaart onder zijn neus geduwd.

Zonder dat Genk scoorde werd het nog wel erger voor de Vereniging. Hubert bleef liggen na een zware botsing en moest de strijd staken. De vervangingen waren echter al opgebruikt, waardoor Donsah als Chinese vrijwilliger de handschoenen mocht aantrekken.

Die liet er zowaar geen door, waardoor de 1-2 op het scorebord bleef. Genk knoopt zo met een overwinning aan en Cercle Brugge komt niet dichterbij op Waasland-Beveren. 'Operatie redding' bestaat uit drie punten ophalen in twaalf speeldagen. Genk moet even veel punten ophalen voor een plaats in de top-6.

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.